NaNoWriMo 2015 – et sammendrag

NaNo-2015-Winner-Badge-Large-Square

Da har jeg fått summet meg. I år var det en skikkelig kamp å fullføre. Det begynte ganske bra. Jeg var optimistisk og positiv, klarte å ligge litt foran skjema. Halvveis begynte det å dabbe litt av. Det ble klare og klare at jeg hadde tatt meg litt vann over hodet med temaet, og at dette er en av de historiene som trenger masse tid og kjærlighet. Det funker ikke å rushe alle historier.

Skjermbilde 2015-12-06 kl. 23.13.10

Jeg begynte å skrive kun det antallet ord jeg måtte hver dag for å klare 50. Så en uke før mål stoppet det helt opp. Inspirasjon var død og begravet, og jeg ville skrive på alt mulig annet enn denne historien. Dessverre er jeg for sta til å legge den bort så nærme mål og bare begynne på noe annet, så jeg skrev kun et par hundre ord noen dager mens jeg ventet på at inspirasjonen skulle returnere. Det gjorde den ikke, så det begynte å se ut som om jeg ikke skulle klare det. Heldigvis er jeg skikkelig sta.

Skjermbilde 2015-12-06 kl. 23.14.34

Det hjalp å furte litt i chatten. Først ramset de opp alt mulig fælt som kunne skje med karakterene mine. “Drep noen!” “Putt dem gjennom deres verste mareritt!” “Skrem dem skikkelig!” Det var egentlig litt kleint å svare at jeg alt hadde gjort alt det. Jeg er ikke særlig snill med karakterene mine. Har faktisk ikke hatt en eneste hovedkarakter som ikke har gått gjennom en eller flere traumatisk hendelser, med et smertehelvete inkludert.

Så begynte de å foreslå koselige ting som kunne skje, og jeg fikk en skikkelig åpenbaring. “Åja, det går ann det også?” Så da begynte jeg å skrive et veldig langt og kleint kapittel hvor Lio drar på date. Det var litt ekstra teit siden jeg har null planer om å ta det med i boka (det skjer faktisk etter boka tar slutt), men det ga meg de siste ordene jeg trengte, så pytt pytt. Og så lærte jeg litt nytt om karakteren som vil hjelpe med å gjøre resten av historien bedre, og det liker vi jo!

Så, jeg klarte det. 50,187 ord. Nå har jeg vunnet nanowrimo de to årene jeg har vært, og jeg skal gjøre det samme neste år. Forhåpentligvis går det litt bedre da.

Og kun fordi sammenligning er gøy, her er statistikken for novella jeg skrev i fjor. En smule forskjell ja…

Skjermbilde 2015-12-06 kl. 23.14.14

3 thoughts on “NaNoWriMo 2015 – et sammendrag”

  1. Woho! Bra innsats ! ^^ Jeg tror det er sant som du sier, det nytter ikke å rushe alle historier. Å skrive 50,000 ord på en måned er intenst! Men samtidig synes jeg det er litt trist at nano er over! Gleder meg allerede til neste år! ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *